MBH-bloggen

4. sep, 2017

Den 4 september träffades ett antal föreningar i Tresjöbygden för att dryfta dittan och dattan, och informera vad som finns i "pipeline" i respektive förening.
Medborgarhusföreningen som bjudit in till denna aktivitet hälsar alla föreningar till kvällens ”Förenings-Knytis” varmt välkomna. Föreningsknytis är tänkt att vara en rolig och trevlig sammankomst för kunskapsutbyte, informations delgivning, samarbeten och samverkan mellan Trehörningsjöbygdens Föreningar i Tre-sjö gamla kommun (Mjuka gränser) för att stärka & utveckla Bygden.
Närvarande föreningar:
Medborgarhusföreningen Trehörningsjö, Trehörningsjö PRO, Djuptjärns IK, Trehörningsjö IF, Trehörningsjö Fritid, Medeltidsdagen samt Trehörningsjö Intresseförening. Kvällen inleddes med en presentation av varje förening som varvades med tankar mål och allmän diskussion kretsande kring varje förenings egen verksamhet. 

Några minnesnoteringar:

 Medborgarhuset har lokaler för uthyrning i nedersta plan dessa ska upprustas under september månad. Medborgarhuset jobbar vidare med att försöka få till en godkänd alternativ utrymningsväg från översta våningen.

 Trehörningsjö PRO har planer på att anlägga en aktivitetsyta med Boule & Kubb planer, godkännande beslut väntas från kommunen under hösten.

 Trehörningsjö Idrotsförening har byggnationer på gång där en upprustning av omklädningsrummen vid fotbollsplanen står överst på agendan. Tankar och diskussioner kring gym och träning kom upp med tanke på att Kerstins Uddes gym är
stängt tills vidare och att vårdcentralens gym har begränsade
öppettider. Ett ute gym i anslutning till fotbollsplanen skulle
vara ett bra komplement och ett lyft för den lokala folkhälsan.

 Trehörningsjö Intresseförening informerade om de
kommande vindkraftsbyggplanerna och vikten av att bygden
får medel tillbaka från ev. vindkraftsetablering.
Intresseföreningen vill också nämna att de vill se personer
från fler föreningar och angränsande byar i föreningens
styrelse från och med årsmötet 2018.

 Djuptjärns IK har fokus på att etablera en allaktivitetsyta
för utomhusaktiviteter med inriktning kring djur & fritid, hästar,
hundar, pulkabacke & pondhockey. Platsen för detta
är Djuptjärnsbackens grusplan. Ett ev. förvärv av byggnad
som ska kunna tjäna som samlingslokal omklädningslokal
kan vara på gång.
TIF meddelade att det finns Agilityhinder för hund hos Monica
Carman efter det att man avvecklat hundsektionen ”Hugg”
inom TIF.
Mot kvällens slut kom frågan upp om man ville fortsätta träffas
under liknande förhållanden framöver varpå ett förslag om att
Föreningsknytis kan hållas 1.ggr/per kvartal = 4 träffar per år.
Alla föreningar är varmt välkomna och vi ser gärna att vi blir
fler som kommer och är med i denna trevliga gemenskap och
att de som haft förhinder till denna träff bokar in nästa
Föreningsknytis redan nu.
Nästa Föreningsknytis planeras till den 13:e november kl.18.30
plats Medborgarhuset.
Tack för en trevlig kväll med fin gemenskap gott fika och bra
samtal.

 

19. jul, 2017

I dag blev det lite trimning av gräsytor runt Medborgarhuset. Men först kom Jan-Olov med ett antal sängar och madrasser som vi ställde in i fd. asylsamlingslokalen. Nu kommande helg firar ett gäng en återträff för gamla skolelever från Tresjöskolan och eftersom Kerstins udde ligger i malpåse för närvarande kunde Medborgarhuset erbjuda helglogi!
Kommande helg gifter ett par från bygden sig och ordnar ett kalas utomhus. De kom 13.00 och fick hjälp med att lasta bord och stolar för 55 personer som de lånat av Medborgarhuset. Efter vattnat blommor var den MBH-dagen över. 😎

12. jul, 2017

Två fina dagar med ungar från trakten. Vädret var lite oroligt, men det där myckna regnet som SMHI varnat för uteblev! Lite lätta droppar bara emellanåt båda dagar. Det klarar man ju, ingen och då särskilt barn är gjorda av socker! De tål vatten.. :-) 
Måndag i Linatorpet med bäverspaning, fika och grilla vid vindskyddet som finns där. Vi körde även frågesport vid grillplatsen och godisaskar delades ut vid rätt svar.
Tisdag körde vi ett helt gäng med bilar till Önskasjön. Fiske stod på schemat. Även där brassade vi på i grillringen under vindskyddet! Men det fanns naturligtvis mer gott än hamburgare och korv. Fikabröd, dricka/festis, chips, meloner, kaffe och te. En asylsökande mamma hade bakat afganskt bröd med gräslök. Det såg ut som tunna pannkakor och var väldigt gott!
Lite trassel med kastspöna och en krok i ett finger, men även fyra fina abborrar blev dagens höjdpunkter. 

9. jun, 2017

I går kväll den 8/6 höll Lena Strömberg en sammanfattning av den ortsvandring med kommunen vi i Tresjö gjorde under våren.
Tre repressentanter från kommunen närvarade. Eftersom skolavslutningen blir på Medborgarhuset dagen efter och föräldrarna ville iordningsställa lokalerna denna kväll fick vi låna ett rum på Tresjöskolan! Vilket gick lika bra :-) Fikat fixade vi på MBH och bar över.
Samarbetet i byn fungerar fint!
Vandringen hade resulterat i många punkter som behövde åtgärdas på ett eller annat sätt. En del angick företag/privara aktörer andra Transportsyrelsen och ytterligare punkter låg under Örnsköldsviks kommun.
Nu hoppas vi bara att kommundeltagarna har tagit åt sig av kvällen och kan förmedla dessa spörsmål till berörda instanser! Träffen kändes positiv och avslutades med fika.

20. maj, 2017

Söndag 21 maj har vi bjudit in föreningslivet i Trehörningsjö bygden. Vi kommer att informera om Folketshus & Parker, hur de arbetar i dag och hur spiller det över på Medborgarhuset. Om vi jobbar i den andan kan vi kanske samla föreningarna och få till en stark och levande bygd!
Vi bjuder på "silltårta" bullar och kakor, 
 😀
Ett bildspel över vår verksamhet de senaste åren kommer vi att överraska med! Vad vi i Medborgarhusets styrelse vill åstadkomma är en trevlig fikastund med förhoppningsvis ideer som alla känner sig delaktiga i!
Kl: 14.00