MBH-bloggen

11. apr, 2018

2018 års stämma avgjordes i god ordning. Ett tjugotal medlemmar närvarade. Medborgarhuset sålde kaffe med tillhörande bulle. Och så var det med det.

17. jan, 2018

Vindkraftsbolaget Falck Renewables, skämtsamt kallad propellerkluben, har nu hyrt lokalerna två gånger för egna möten med markägare, intresseföreningar samt två träffar med info till almänheten.
Med beställd fika alla gånger och lokalhyra så ger det behövliga intäckter till vår fattiga förening. Extra roligt är att de, både svenska och internationella företrädare, uttryckt sin uppskattning över våra lokaler, vårt bemötande och vår service! 
De kommer åter i mars månad för nya möten, något medborgarhusföreningen ser fram emot! 

3. nov, 2017

Halloween party 2017.

Fredag den 27 oktober gungade hela Medborgarhuset i Trehörningsjö av 45 stojande barn, skellett  och andra ”döingar” i en salig blandning!
 Det var i fritidsgården MFG:s regi, vilket ordnat ett traditionsenligt discoparty inför Halloween. Utstyrsel och ansiktsmålningar var suveränt fantasifulla, den ena värre än den andra. En äkta häxa fanns också vid ett bord i stora salen och målade de barn som inte hade gjort det hemma.
 I lilla salen var det nästan helt mörkt! Bara döingar, spöken och spindelväv lyste med ett rysligt blåvitt sken runt väggarna i hela rummet. I hörnet med öppna spisen vibrerade all sköns färger från en discolampa och musiken fyllde rummet! En mystiskt figur med lång svart slängkappa och ett ansikte där delen ovanför munnen var av alldeles äkta döskalleben ledde dansen.
 Under kvällens lopp genomfördes en äkta spökvandring! De unga gick försiktigt ner i källaren och där var MÖRKT! Plötsligt klev ett spöke fram ur dunklet och skriken var många. De fick även smyga in i ett mörkt förråd. De som vågade göra det fick då en massa läskig spindelväv över sina ansikten!
 Lådor där de modigaste kunde sticka ner handen i skapade kraftiga reaktioner. ”Fy vad äckligt!”
Gratis bål och poppkorn stod framme till barnen och kaffe med bla. hemlagat bröd fanns att köpa för föräldrarna. En väldigt lyckad kväll! 

25. okt, 2017

Till vårt styrelsemöte 24 oktober hade vi bjudit in Pernilla Aurenius från Folkets hus & Parker.
Pernilla, en glad och positiv människa, berättade hur Folkets hus & Parker fungerade samt vilka möjligheter vi som förening har att nyttja information, utbildning och hjälp från dem.
Pernilla som är 1 av 40 anställda på riksorganisationen Folkets hus & Parker, en av sju  
regionsansvariga. Pernilla är kontaktperson i distriktet Södra Norrland som omfattar    
Västernorrland, Gävleborg och Jämtlands län.
Pernilla informerade om att man alltid kan be om hjälp som medlemsförening i Folkets 
Hus och parker oavsett vad det är man behöver hjälp med inom verksamheten.
FHPs Kulturdagar äger rum den 19-20:e jan 2018 i Malmö bidrag/stipendium finns att   
söka från FHP.
Vi tackade Pernilla för hennes besök och avslutade träffen med kaffe och en god smörgåstårta. Några selfies han vi också med. 🙂

28. sep, 2017

Det blev tidig morgon i dag! Alab aluminiumsystem i Trehörningsjö hade en utbildningsträff där Sapa stod för lärandet!
Redan halv nio kom de första och då var de trettio mackorna klara, kaffet/te och allt det övriga var på plats. 
Det blir bra synlighet när projektorn riktas mot den stora filmduken. Det bjuder vi på!