16. jul, 2016

FRILUFTSSKOLAN 14/7.

Dag två av Medborgarhusets friluftskola startade med ett besök i Hembygdsföreningens Skrivarstuga. Även denna gång var det Vivianne som visade oss runt i byggnaden som är ett litet museum över flydda tider i Trehörningsjöbygden.
Därefter drog vi till Önskasjön och Nordsjöviken. Vi hade tillgång till båtar, men deltagarna föredrog att fiska från land. Med på utflykten var en familj från Irak. När de först såg metmaskarna och hur vi satte dem på kroken tror jag de började tvivla på den fredsälskande och vänlige svenske medborgaren. Hur som helst, de vande sig och fick verkligen prova på. Det var en riktigt tjurig fisk i sjön denna dag, maskarna försvann från krokarna i rask takt men att få dem fast på sagda krok var helt omöjligt! Tur då att vi kunde grilla hamburgare och korv, dricka saft, te och kaffe med mackor och smaka på skivad melon. Vivianne följde med till Nordsjöviken och lärde några vuxna deltagare att sy fiskar av tyg! Tack Vivianne, nu slapp vi gå fisklösa från äventyret. Men Zelda från Kantsjö visste nog vad hon varit med om. ”Var det kul med fisketuren” frågade jag. ”Nä, det tycker jag inte!” Jag tycker att det var en ”fiskeotur!” När hon märkte min frågande blick tillade hon, dom tog alla mina maskar och jag fick bara ett stort trassel med reven, därför var det en ”fiskeotur!” Då vet vi det… 
Med på utflykten var också en barnfamilj från Luleå. Vad trevligt var deras omdöme och fast åskan mullrade hela tiden runt oss, hade vi verkligen tur med vädret!