5. dec, 2014

Fibermöte med Telia.

Information från Telia och 3 sjö fiber 4/5 -14.

 Gårdagskvällens informationsmöte på Medborgarhuset i Trehörningsjö gav en hel del svar till den över 100 personer stora grupp av kommande fiberanvändare som närvarade.
Budgeten var lagd för 280 medlemmar, men är nu dryga 330 st! Mycket bra berättade 3-sjö fibers ordförande Hasse Persson. Svetsning av fiber är nästan helt klar i Kärrsjö-Kantsjö-Djuptjärnsområdet och pågår för fullt i Tresjö. Avslut beräknas i Lemesjö under januari! ”Jag hoppas alla har monterat sina dosor och fört ut fibern genom väggen informerade Hasse, måste svetsningsarbetet göras vid senare tillfälle när allt för övrigt är klart, tas en kostnad av 1500 kronor ut!”

Men kvällen var i första hand vikt till tjänsteleverantören!
Hasse välkomnade två personer från Teliabutiken i Örnsköldsvik, som var representanter från vår tjänsteleverantör Telia.
Efter en kortare introduktionsfilm som visade på en mängd möjligheter att navigera i den digitala tv-boxen som ingår, informerade de om vad vi med Kollektivavtal får i våra hem. Vi får en Router, en media omvandlare och alltså en digital tv-box. Även telefon kan kopplas till systemet och ingår, pris för samtalskostnader tillkommer. Från inkommande dosa på väggen finns en två meters kabel till media omvandlaren. Behöver man en längre sådan så går det bra att köpa till. Media omvandlaren behöver elström. Teliakillarna visade på en rad möjligheter som kunde extrabeställas, bla tvilling tv. Ända upp till 5 st olika tvapparater ryms i systemet.
För en extrakostnad kan kunden beställa till en inspelningsbar tv-box, vilket kan vara intressant när flera tv-apparater finns i hushållet. Om man redan nu är teliakund så behöver man inte säga upp något avtal. Telia byter då automatiskt ditt gamla abonnemang till kollektivavtalet!
De som i dag har annan leverantör av tjänster bör säga upp sitt avtal, enligt Telabutikens folk så snabbt som möjligt! Normal uppsägningstid av exv. Canal digital, är 3 månader. Inkoppling för 3 sjö fibers medlemmar beräknas vara klar till den sista mars 2015. Är inte vårt nät igång då, så går det att förlänga med Canal digital den lilla tid som är kvar! Det går också bra att kontakta Teliabutiken i Ö-vik så hjälper dom till med detta! Information/hjälp att inhämta finns på de telefonnummer och youtube länk på en av bilderna i detta inlägg!