1. nov, 2014

Halloweendisco!

I gårkväll sista oktober, hade Medborgarhuset ordnat lite extra för traktens ungdomar. Ett Halloween disco! Robin the DJ, började lite lugnt med mer ödesmättad musik vilket konfunderade gästerna. Så småningom fyllde discotonerna lokalerna!
Men vilken fantasi i skräckutstyrsel! Det var spöken, häxor, levande döda och vampyrer med mera som fyllde lokalerna! Personalen hade mins lika roligt som ungarna!
Ovanför scenen flög ett helt gäng spöken omkring och ett tiotal hemska pumpansikten med glödande ögon höll koll på samtliga gäster. Redan ute vid entrén välkomnades man av ett vitt, men snällt spöke och en mängd brinnande marschaller.
I serveringsluckan från kiosken låg en svart kista med öppet lock och där låg en riktig ”döing!” Den måste ha varit det, för bara skelettet fanns kvar!
Borden på serveringen var klädda med vita dukar och färgkritor låg framme. De unga fattade snabbt galoppen och ritade/målade dukarna efter egen fantasi! På ett bord vid handikapptoaletten var tre lådor insvepta i svart plast placerad. Små hål, precis lagom att stopp ner en hand var utskurna på översidan och just händer fick man stoppa in genom dem. Om man vågade alltså! Men dagens unga är tuffa och de flesta gjorde så. ”Men fy vad äckligt!” Händerna blev alldeles kladdiga i en låda och ”i den där är en massa maskar!”
Fyra priser, två till de yngre tidigare på kvällen och två strax före avslut kl 23.00 för de äldre ungdomarna. Det som premierades var mest fantasifull klädsel och ansiktsmålning kvällen till ära. Priset var en värdecheck till Medborgarhusets fritidsgård MFG på 50 kronor!
Att så många vuxna följde med sina barn och barnbarn var jättekul! En del av föräldrarna hade själva målat sina ansikten! Hur trevligt som helst!
Det förekommer en mängd aktiviteter med unga i lilla Trehörningsjö! Olika föreningar engagerar och ordnar diverse ”pyssel!”  Medborgarhusets Fritidsgård är en av dem.