16. aug, 2014

Sommaren på MBH.

Snart öppnar vi Fritidsgården, MFG igen. Fredag den 29 augusti fylls lokalerna av glada skratt och rop från bygdens unga! Vi har justerat öppettiden på fredag med 30 min. till 16.00-22.30.
Under sommaren har det varit mest underhåll på agendan. Niklas har hållit grönytorna i schack och även fixat räcken och vissa golvutrymmen. Blommor har vattnats, men i den extrema sommarvärmen detta år, så klarade sig inte grässådden där vi hade fyllt upp med matjord! Vi fåt ta nya tag! 3-sjö fiber har fortsatt haft möten och grävgänget i Tresjö har fått egen nyckel så de kunnat gå in och laga sin mat och hålla raster.
Vi har lånat ut bord och stolar till flera begivenheter under sommaren och även bestick och porslin har gjort nytta på annat håll. Nog är det bra att Medborgarhuset finns!
Alab har gått från oljeuppvärmning till att installera bergvärme. Medborgarhuset fick frågan om vi var intresserade att köpa den villaolja som fortfarande var kvar i deras tank. Med rabatt som hjälper vår skrala ekonomi tog vi tacksamt emot erbjudandet. Vi klarar oss nu genom kommande vinter på den. Tack!
Vi kommer också att göra nytt försök med ansökan om borra egen bergvärme. Köpa billig olja lär inte vara något att förvänta sig framöver!
Bruno och Niklas förde över hela 5m3 villaolja i går 15/8. Det blev svarta natten innan de var färdiga.