10. maj, 2014

Liten resumé.

Mötena står som spö i backen! Men det skall ju alltid hända saker. Annars finns man inte. Sån är naturlagen!
På fibersidan jobbas det frenetiskt och där fattas bara i skrivande stund ett intyg underskrivet. Muntligt är det redan klart. Sedan kommer det att grävas så det yr jord och storsten långan väg här i området! Medborgarhuset har i dag en WDSL anslutning som fungerar skapligt, men med minst 100MB fiberuppkoppling kommer systemet kännas säkrare. Vi ser att kortläsaren är lite svajig ibland och den lär nog bli betydligt stabilare med fiber!
Förtidsröstning till EU valet börjar redan nu på tisdags kvällen, 13/5 klockan 19.00 och håller öppen under en timme. Samtidigt hyr 3-sjo fiber konferensrummet på övervåningen. Den 25/5 finns valförrättarna på plats hela dagen  08.00 – 21.00 i B-salen.
ThreeCornerLake Meet det årliga bil och familjeevenemanget på Kerstins Udde är inne i ett intensivt skede nu och arbetsgruppen träffas på Medborgarhuset för att smida årets planer.
Den 30/5 kör vi säsongsavslutning på MFG fritidsgården, med ett ungdomsdisco! Det blir fullt ös från början till slut!
Ungdomarna sköter sig med den äran på MFG kvällarna. Lite ungdomligt slarv blir det allt, men annars vore de ju inte ungdomar! 😎
Efter att kommunen nekat oss möjligheten att komma bort från vårt beroende av villaolja söker vi nu ett bidrag från Boverket för en riktig entré som också då blir handikappanpassad. Vi äskjar även en liten slant från kommunen för en uppsnyggning av Medborgarhusets närområde.
Vidare har representanter från Medborgarhuset, skolan, kyrkan, Trehörningsjö intresseförening, Räddningstjänsten bla tagit fram en plan hur parkeringsproblematiken i området skall lösas. En lösning på problemet är absolut nödvändig!
För övrigt kan jag meddela att våren tagit en paus! Men den som väntar på något gott… snart är sommaren säkert här! 😀