8. mar, 2014

Fredags-MFG

Vi som inte trodde det var någon idé med öppet på MFG under sprtlovet. "Alla har ju åkt till fjälls!"
Nädå, alla hade inte dragit till fjällen. Maria öppnade måndagsdelen och i dag gjorde jag, Mats, detsamma för fredagsgänget! Allt efter deras önskemål. Och det visade sig sitta fint. Det kom över tjugo ungdomar denna fredag!
Det är bra med tanke på att det ju inte precis är mitt i stan vi håller till. Men det känns jättekul att underlätta för våra fina ungdomar och ge dem en samlingsplats! Vi har nu haft öppet ett antal veckor och stämmningen har hela tiden varit kanon! Ok, en gammal mans öron får kämpa med den höga musiken som verkar finnas i varje vrå av lokalerna. Men det finns ju hörselproppar ;-)
  Underteknad passade på att jobba med datorn i från kiosken och upptäckte då att WDSL uppkopplingen inte alla gånger var på topp! Något som även påverkar kortläsaren till kassan.
Fibern är efterlängtad. Onsdag den 25 mars håller 3-sjo fiber ett stormöte här på Medborgarhuset. Kanske får vi då positiva signaler på vår fibersattsning! Fibernät blir en viktig del i glesbygdens överlevnadskamp!
  Temakvällarna i Fritidsgårdens regi har startat men nog hade vi trott på ett större intresse. Det var ju i alla fall ungdomarna själva som önskade de olika temanen! Fler har plats, så anmäl er till de två första som är Foto och bild, samt Film.
  Det regnade kraftigt i kväll! Usch och fy!! Undrar hur det går för Vinteryran i Långviksmon? Ser inte allt för lovande ut. Hoppas det ordnar sig ändå. Den 30 denna månad håller Medborgarhusföreningen sitt årsmöte. Vi efterlyser innehavare av de gamla insatsbevisen som utfärdades 1950. De kostade då 25 kronor och nuvarande styrelse vill göra förändringar av andelarna! Annonser med det budskapet kommer att publiceras i media till veckan. V.11.