22. feb, 2014

Mediabesök

Torsdag den 22 februari fick vi besök av ett reportage team från Mitt Media. Vi satt och pratade med kaffe och te vid en sprakande brasa från öppna spisen. De kom egentligen för att vi öppnat fritidsgården och ville skriva om det.
Men den tiden på dagen, 15.00 så fanns inga barn tillgängliga, skolan på andra sidan gatan hade slutat och bussen med elever från högstadiet kommer först senare!
  Med vid bordet satt också Alaana som med sin man Alfi flyttat till Trehörningsjö från Skottland och Shoaib från Afganistan som nu bor "på byn."  Alaana håller i en av fritidsgårdens fyra teman, nämnligen "Film."  Shoaib är temaledare för "Foto & bild." Båda har utbildning i respektive genré.
  Samtalet kom mer att handla om själva Medborgarhuset och dess historia från förr och till nutid. Reportageteamet uttryckte flera gånger sin förvåning över den 840 m2 stora byggnaden.
   "Jag är verkligen impnerad" sa reporten flera gånger och fotografen likaså! Vi guidade dessa genom lokalerna och fotografen fotade för glatta livet.
   När vi kom in till projektorrummet som inte använts på många år, blev de verkligen uppspelta. Båda tog fram sina privata mobiler och försökte fånga tiden som stått stilla, på bild!
   "Titta, en fimp ligger kvar i askkoppen!"  Ja, den blev lämnad kvar av den siste filmmaskinisten!
   "Vi vill komma hit igen när ni har kommit igång längre med ert arbete" tyckte de. Och vi kommer alla gånger från Medborgarhusets sida höra av oss! Tack för besöket och artikeln, som nu publiserats i Örnsköldsviks Allehanda.