16. feb, 2014

Invigning av Fritidsgården.

Vårt ungdomsarbete börjar nu bära frukt och har lett fram till öppnandet av Fritidsgården MFG. Fredag 14 februari höll vi invigningen med en publik av unga och gamla i en skön blandning.
Till låten "Rockin All Over The World" med Status Quo bjöd vi de församlade på en videoåkning från den stora filmduken. Med start från rymden in mot jordklotet och med en glidande panoramakörning mot Sverige som slutade över Medborgarhuset i Trehörningsjö! Då tonade musiken ut och ordföranden Mats Hägglund klev in på scenen och hälsade alla välkomna. Mats informerade om det arbete som styrelsen redan gjort, men framför allt vilka planer som ligger i pipline! Också en kort info om fritidsgården och vilka regler som gäller.
Vår kassör Maria Vigström klev därefter fram till podiet tillsammans med Shoaib Ebrahimi från Afganistan och Alaana Thorsson från Skottland. Maria presenterade Shoaib som temaledare för kamera och bildkursen och Alaana för filmkursen. "Vi kommer att arbeta med 4 olika teman" berättar Maria, de två teman vi startar med är då de nyss nämnda. Maria berättade utförligt om vårt upplägg till de unga och lite annat matnyttigt också.
Sekreteraren Niklas Persson som "körde projektorn"  visade ritningar i 3-D på bla. det nya kök vi planerar och berättade om de detaljer som visades på bioduken. Niklas avslutade med ytterligare information från scenen. Därefter förklarade Mats fritidsgården för invigd!
Discot körde igång och de som inte dansade spelade X-Box 360 och andra mer fysiska aktiviteter. Varmkorv, godis och fika serverades från kiosken och elden sprakade i öppna spisen!